KWS
   
 

Селекційні цілі

До початку 70-х років головну роль відігравали висока урожайність та придатність до механізації вирощування.

У 80-х роках зросла роль селекції рослин, стійких проти хвороб та шкідників, а також покращення якості переробки.

В 90-х роках та в даний час з’явилися нові цілі селекції: покращення якості  поживних речовин и так званої «Low input»-придатності, а також можливість використання в нехарчовій галузі (галузь «Non-Food»).


Основні цілі селекції:

Урожайність

  • вихід цукру
  • високий вміст енергії
  • урожайність зерна

Агротехнічні характеристики

  • стійкість до полягання
  • одноростковість
  • стійкість проти цвітушності

Резистентність до

  • хвороб (грибки, віруси, бактерії)
  • шкідників (комахи, нематоди)

Якість

  • переробки
  • харчування
  • корму
  • нехарчової переробки (галузь «Non-Food») / сировина, що відновлюється

Ефективність поживних речовин

  • азот
  • фосфат

Важливі якості для селекції

  • контрольоване запилення 

 


 
KWS