KWS

Завод КВС-УКРАЇНА вже прийняв насіння на доробку з більш, ніж 90% виробничих посівів

Сучасний комплекс з кондиціювання насіння ТОВ КВС-УКРАЇНА в м. Кам’янець-Подільський вже прийняв на доробку насіння з понад 90% посівних площ під виробництвом, зосереджених в Хмельницькій, Тернопільській та Вінницькій областях.

За останніми даними, в цьому сезоні ми маємо рекордні показники врожайності гібридів кукурудзи селекції KWS на даних ділянках, чому сприяли, перш за все, якісна робота команди польового виробництва та погодні умови під час цвітіння і наливу зерна. Тому отримане насіння буде найвищої якості і відповідатиме всім стандартам KWS.

Нагадаємо, що нашою компанією було розроблено власні стандарти якості насіння, які на порядок вищі за українські, зокрема:

  1. фізична чистота – 99,5%
  2. схожість – 94%
  3. ColdTest – 88%
  4. вологість – 12,5%
  5. маса тисячі зерен – 220-360 г
  6. генетична чистота:
    сторонніх – не більше 0,75%
    самозапилених – не більше 2,0%

У лабораторії контролюють усі показники якості насіння, яке доробляють на заводі. Проби відбирають на кожному технологічному етапі доробки, а під час сушіння – що півгодини.

Наразі насіння, яке вже пройшло перший цикл виробництва (прийом сировини, відбір зразків на лабораторний аналіз, очищення від листостеблової маси, відбір нетипових та уражених хворобами качанів, сушка, обмолот з попередньою очисткою), поміщене в октабіни на тимчасове зберігання на складі сировини, і вже скоро відбуватимуться наступні етапи доробки (калібрування, очищення від битого насіння, протруювання, пакування і палетизацію) перед тим, як потрапити на склад готової продукції.

Розповімо детальніше про технологічні процеси, які зараз відбуваються на нашому заводі.

1. Прийом сировини

IMG_9230.JPG

Вантажівку, що потрапила на територію заводу, спочатку зважують (максимальне навантаження ваг до 80 т) і далі вона прямує на розвантаження. Завальна яма передбачає як бічне, так і заднє розвантаження автівки.

IMG_9225.JPG

Підлога завальної ями рухома, її сегменти рухаються вперед-назад, чим забезпечується рух сировини в ямі.

IMG_9223.JPG

Продуктивність розвантаження завальної ями становить 30 т/год. З неї качани кукурудзи прямують транспортерами в цех сортування та очистки від листостеблової маси.

2. Відбір зразків на лабораторний аналіз

laboratoriya.JPG

З кожної партії відбираються зразки качанів кукурудзи на лабораторний аналіз для контрольного визначення вологості, рівня захворюваності та схожості насіння.

3. Очищення від листостеблової маси

IMG_9339.JPG

Рух качанів кукурудзи по лінії зняття листостеблової маси.

IMG_9392.JPG

Чотири Хаскери, які відділяють качани від обгорток, обладнані прогумованими вальцями, що рухаються по два у внутрішньому та зовнішньому напрямках, захоплюють обгортку та бережно її відривають.

4. Сортування качанів

IMG_9251.JPG

Після механічного відділення обгорток, качани візуально оглядають працівники цеху і за потреби вилучають нетипові та пошкоджені качани.

5. Сушіння зерна

IMG_8712.JPG

Наступним технологічним етапом є сушіння зерна.

IMG_8788.JPG

Очищені качани переміщаються на пост сушки – насіння потрапляє в сушильні камери.

IMG_8872.JPG

Двопрохідна реверсивна сушарка (сушильний цех), має загальну продуктивність висушування насіння обсягом 12 тис. т у качанах. Пальники сушки працюють на природному газу, сушіння проводиться при температурі повітря не більше 40С, реверсним способом. На цьому етапі теж відбувається контроль з боку лабораторії по визначенню вологості насіння і качана, тобто, доки вологість насіння не досягне 10-14 %, а качана – 9-12 %. Цикл сушки однієї камери складає 3-4 доби.

IMG_8850.JPG

За процесом сушки зерна здійснюється цілодобовий автоматичний контроль.

6. Обмолот та попередня очистка

IMG_9017.JPG

Після сушки качани потрапляють на пост обмолочування, продуктивність якого складає 20 т/год, де відбувається відокремлення зерна кукурудзи від стрижнів.

IMG_9029.JPG

Обмолот насіння з попередньою очисткою (відразу при обмолоті відбирається замале та завелике насіння).

7. Зберігання в октабінах

IMG_8960.JPG

Після обмолоту та попередньої очистки насіння завантажується в спеціальні картоні короби (октабіни) об’ємом до 1 т, які далі зберігаються на складі сировини.

Про наступні технологічні операції трансформації сировини в насіння ми підготуємо окремий матеріал. Слідкуйте за нашими новинами та публікаціями у на офіційному сайті компанії та бізнес-сторінці КВС-УКРАЇНА у Facebook.

А тим часом пропонуємо переглянути відео, в якому ми розкриваємо всі секрети виробництва насіння кукурудзи селекції KWS: https://youtu.be/9DzURtCGjb4

KWS. Ще більше якісного насіння для українських сільгоспвиробників.


KWS